DOMEIN DE HOGE RIELEN
GEBOUW 39
GEBOUW 39
GEBOUW 39
GEBOUW 39
THEATER
THEATER
THEATER
THEATER
GEBOUW 27
GEBOUW 27
GEBOUW 27
GEBOUW 27
GEBOUW 30
GEBOUW 30

PROJECT:

Restauratie Domein De Hoge Rielen te Kasterlee


BOUWHEER:

Vlaamse Overheid - Departement cultuur, jeugd en media


OMSCHRIJVING DER WERKEN:

Het domein De Hoge Rielen is een verblijfscentrum waar multifunctionele activiteiten voor de jeugd georganiseerd worden.


Vegaudi realiseerde de renovatie van enkele gebouwen:

Het bestaande Gebouw 39 werd afgebroken en er kwam een nieuwbouw in de plaats. Het gebouw is een verblijfsaccommodatie voor max. 20 personen.

Het is volledig drempelloos ontworpen.

- Het Theater onderging een grondige renovatie. Het is een grote ruimte voor multifunctioneel gebruik bv. voor vergaderingen, voor het organiseren van recepties of feestjes. Het gebouw werd volledig gestript van de oorspronkelijke indeling, om zo plaats te maken voor een grote polyvalente ruimte, sanitair, berging en een toog en backstage in nieuwe toevoegingen aan het gebouw.

De buitenschil van Gebouw 27 werd gerenoveerd (muren en dak) en er werd een beperkte infrastructuur voorzien in een houten volume samen met een landschappelijke verbinding naar het klimbos. Dit houten volume bevat een berging, sanitaire cel en een tribune.

Ook de buitenschil van Gebouw 30 werd volledig gerenoveerd en er werden nieuwe nooddeuren voorzien in de kopse gevels. Het gebouw blijft casco en is onderdeel van de kampeerinfrastructuur.